Νέα | εξοικονομώ

Αύξηση της επιδότησης αναμένεται για το «Νέο Εξοικονομώ»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Η ραγδαία αύξηση των τιμών στα οικοδομικά υλικά, προμηνύει την αύξηση της επιδότησης για το «Νέο Εξοικονομώ». Αν και ακόμα δεν έχουμε επίσημες ανακοινώσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΥΠΕΝ βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης έτσι ώστε να σταθεροποιήσει το τελικό ποσοστό επιδότησης που θα δοθεί για το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.

Σύμφωνα με πηγές, η επιπλέον επιδότηση υπολογίζεται στα 20 ευρώ ανά τ.μ. Αυτό σημαίνει ότι θα φτάσει στα 200€ ανά τ.μ. Υπενθυμίζουμε ότι το αρχικό σχέδιο για το «Νέο Εξοικονομώ» προέβλεπε 180€.

Παράλληλα, βρισκόμαστε εν αναμονή για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι αυτό πρόκειται να γίνει εντός του Οκτωβρίου.

Η μέχρι τώρα ενημέρωση αναφέρει πως οι συνολικοί πόροι που θα διατεθούν, ανέρχονται στα 632 εκατομμύρια ευρώ. Με τη μόχλευση, το ποσό αναμένεται να φτάσει στο 1 δισ. ευρώ.

«Νέο Εξοικονομώ»: Σύμφωνα με την προδημοσίευση…

Το ύψος της επιδότησης για το «Νέο Εξοικονομώ» ξεκινά από 40%. Ενώ σύμφωνα με την προσημοσίευση του Οδηγού, το μέγιστο ποσοστό αγγίζει το 75%.

Το ποσοστό που θα λάβει το εκάστοτε νοικοκυριό, εξαρτάται από το ατομικό ή το οικογενειακό εισόδημα. Ταυτόχρονα, με την ίδια συμμετοχή προβλέπονται χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε ένα ποσό να καλυφτεί με τραπεζικό δανεισμό.

Για πρώτη φορά, σε αυτό το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης μπορούν να συμμετάσχουν και άνθρωποι που νοικιάζουν ένα σπίτι. Η μόνη προϋπόθεση για να ενταχθούν στο «Νέο Εξοικονομώ» είναι ο ενοικιαστής να το χρησιμοποιεί ως κύρια κατοικία.

Στόχος του «Νέου Εξοικονομώ» είναι η ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται τώρα στα φτωχά νοικοκυριά.

Οι περιορισμοί στο «Νέο Εξοικονομώ»

Εντός 12 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης υπαγωγής πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα των ιδιοκτητών που εντάχθηκαν στο «Νέο Εξοικονομώ».

Μέσα στους πρώτους έξι μήνες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον το 30% των επιλέξιμων εργασιών. Σε διαφορετική περίπτωση, το έργο θα οδηγείται σε απένταξη.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.