Νέα | αυθαίρετα

Τα αυθαίρετα κατηγορίας 5 & η λύση της Τράπεζας Γης

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Εν αναμονή των μελετών για την οριοθέτηση των οικισμών προκειμένου να κατατεθεί το θεσμικό πλαίσιο για τα αυθαίρετα κατηγορίας 5.

Οι τοπικές κοινωνίες συμμετέχουν στο σχεδιασμό.

Οι ΟΤΑ πρέπει και οι ίδιοι να δώσουν το μήνυμα αναπτυξιακού χαρακτήρα της περιοχής τους, όπως τόνισε ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ευθύμης Μπακογιάννης. Ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε το πρόγραμμα των πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων του υπουργείου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε ακόμα, ότι Εύβοια και Ηλεία, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που υπέστησαν, αποφασίστηκε να ενταχθούν κατά προτεραιότητα στον ρυμοτομικό σχεδιασμό. Μίλησε επίσης για την ανάγκη τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν ζητήματα που μας προβληματίζουν, όπως για παράδειγμα το ισοζύγιο πρασίνου και το πρόβλημα με τις αποζημιώσεις, καθώς οι δήμοι δεν έχουν λεφτά», ενώ σημείωσε ότι «μέσα από το Πράσινο Ταμείο θα δοθούν αποζημιώσεις για αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων».

Έμφαση έδωσε στο θέμα των αυθαιρέτων κτισμάτων, επισημαίνοντας ότι «είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ την κυβέρνηση που προσπαθεί να δώσει λύσεις».

«Τώρα ανοίγει η συζήτηση και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τα αυθαίρετα που έχουν τακτοποιηθεί. Δεν θεωρώ ότι θα κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα της κατηγορίας 5. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να λύσουμε το πρόβλημα – και για εμένα, ο μόνος τρόπος είναι η διαδικασία της τράπεζας γης. Ανοίγει ο διάλογος για την ταυτοποίηση τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης διαβεβαίωσε, ότι μέχρι το φθινόπωρο του 2022 θα είναι έτοιμος ο χωροταξικός σχεδιασμός για τον τουρισμό, και μέχρι το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου για τις ΑΠΕ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.