Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

«Εξοικονομώ»: Απόφαση για υπαγωγή 12.579 αιτήσεων

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Την υπαγωγή 12.579 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ενέκρισε η Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου «Εξοικονομώ». Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε σε σύνολο 39.562 οριστικών, την Παρασκευή και υπό την προεδρία της Γ. Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης των παρεμβάσεων του προγράμματος από τους δικαιούχους. Με αυτό τον τρόπο, ενεργοποιείται ένα ευρύ φάσμα κλάδων σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.Έτσι, δίνεται ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το b2green.gr, η Επενδυτική Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή 12.579 αιτήσεων στο «Εξοικονομώ», το σύνολο των οποίων δεν συνοδεύεται από δάνειο για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 308,8 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα χρήματα συμπεριλαμβάνονται παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και άλλων δαπανών αναγκαίων για την υλοποίηση των έργων. Η δημόσια δαπάνη των αιτήσεων προσεγγίζει τα 245 εκατ. ευρώ.

Η δήλωση της κ. Σδούκου:

Η Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ανέφερε σε δήλωσή της:

«Προχωράμε με όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς στην έγκριση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”.

Στόχος μας είναι αυτό το κύμα επενδύσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών να δώσει άμεσα ώθηση στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας, μετά το χτύπημα της πανδημίας, δημιουργώντας παράλληλα σημαντικά οικονομικά και λειτουργικά οφέλη για τα νοικοκυριά, μέσω της μείωσης όχι μόνο του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, αλλά και των δαπανών για θέρμανση και ψύξη των κατοικιών τους.

Οι δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης και αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος της χώρας μας συμβάλλουν στους εθνικούς στόχους για την εξοικονόμηση ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Συγχρόνως, ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τον πυλώνα της πράσινης μετάβασης που βρίσκεται στο επίκεντρο του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ 2014-2020 και των Προγραμμάτων της περιόδου 2021-2027».

Όπως ανέφερε και η κ. Σδούκου, η υπάγωγη αυτών των αιτήσεων στο «Εξοικονομώ» είνα ένα σημαντικό βήμα. Απώτερος στόχος δεν είναι άλλος από τη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας στην ενεργειακή εξοικονόμηση.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.