Νέα | αντικατάσταση κουφωμάτων

Επανασχεδιασμός εξοικονομώ κατ οίκον – Βαρύτητα στην αντικατάσταση υαλοπινάκων

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας Γιάννη Τόλιου, του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολου Αλεξόπουλου, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων (Π.Ο.Ε.Β.Υ.) και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν προτάσεις της Ομοσπονδίας που στοχεύουν στην αναβάθμιση του κλάδου και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων συμβάλλοντας στην βιώσιμη – αειφόρο ανάπτυξη με την χρήση βελτιωμένων προϊόντων ενεργειακών υαλοπινάκων, όπως:

  1. η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων σε όλα τα δημόσια κτίρια, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο της οδηγίας 2012/27/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων,
  2. η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων τρίτης γενιάς με χαμηλό συντελεστή ηλιακού ελέγχου (g-value) σε όλες τις νέες και επιδοτούμενες τουριστικές μονάδες με σκοπό την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας,
  3. η ενημέρωση υποχρέωσης χρήσης πιστοποιημένων υαλοπινάκων με σήμανση CE με σκοπό την ασφάλεια.
  4. η επανενεργοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης όπως των σχετικών: «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον», «Χτίζοντας το Μέλλον», «Πράσινες Γειτονιές»,
  5. η εφαρμογή προγράμματος χρηματοδότησης για την αντικατάσταση υαλοπινάκων αντί για την παροχή επιδόματος πετρελαίου.

Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα εποπτείας της αγοράς, στη βάση προκαταρτικών αξιολογήσεων των ευρημάτων από ελέγχους που έχει διενεργήσει η αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. Η διενέργεια εντατικότερων ελέγχων εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της διασφάλισης της εφαρμογής των απαιτήσεων του Κανονισμού (ΕΕ) 305/2011 περί δομικών προϊόντων, αλλά και στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου και της ανασφάλιστης εργασίας.

Τέλος, αποφασίστηκε ότι τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, όπως το σχετικό «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον», πρέπει να επανασχεδιαστούν συμπεριλαμβάνοντας όλες τις σχετικές κατηγορίες προϊόντων .

Οι Γενικοί Γραμματείς ζήτησαν το συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών και τη διαρκή συνεργασία με την Ομοσπονδία για την πληρέστερη επεξεργασία και εξειδίκευση των προτάσεων.

Πηγή http://www.businessnews.gr/

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.