Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

Ιστορικό κέντρο Αθήνας: Παράταση υποβολής αιτήσεων για ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τη δράση “Athens Business Green Toolkit” που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, δίνεται έως 1/11/2021.

Πρόκειται για το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που ενισχύει μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων. Στόχος είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας τους βάσει των αρχών ενεργειακής απόδοσης και βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με το b2green.gr, το μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης είναι τα 30.000 €, με ελάχιστο ποσό τα 5.000 €.

Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% του προϋπολογισμού.

Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ επιδοτεί υφιστάμενες Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης θα πρέπει:

 • Να λειτουργούν νομίμως εντός της περιοχής παρέμβασης της ΟΧΕ ΣΒΑΑ Δήμου Αθηναίων.

 • Να έχουν κλείσει τουλάχιστον τρεις (3) πλήρεις κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις δωδεκάμηνης διάρκειας (Έναρξη επιχείρησής πριν τις 31/12/2016).

 • Να διαθέτουν τουλάχιστον έναν εκ των επιλέξιμων ΚΑΔ.

Η τροποποίηση της αρχικής προκήρυξης του προγράμματος πέρα απότην παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αφορά αλλαγές στους δικαιούχους, στις προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και στις επιλέξιμες δαπάνες.

Πιο συγκεκριμένα:

Προστίθενται στις επιλέξιμες μορφές επιχειρήσεων οι Δικηγορικές εταιρίες του άρθρου 49 επ. του Ν. 4194/2013, Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες (ΑΜΚΕ), Σύλλογοι/Σωματεία και Ιδρύματα, υπό τις προϋποθέσεις:

 • να έχουν και επιχειρηματική δραστηριότητα

 • να υπόκεινται σε φόρο και να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ν.4308/2014.

 • Παρέχεται η δυνατότητα τροποποίησης του υφισταμένου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης μέσω ηλεκτρονικού Προσαρτήματος στο ηλεκτρονικό Αρχείο Επιθεωρήσεως Κτηρίων.

 • Προστίθεται στις επιλέξιμες δαπάνες η προμήθεια ηλεκτρικών συσκευών ενεργειακής σήμανσης τουλάχιστον C, σύμφωνα με την αναπροσαρμοσμένη ενεργειακή σήμανση και τη νέα ταξινόμηση.

 • Καταργείται ο έλεγχος επιλεξιμότητας με βάση τους ΤΚ της περιοχής ΟΧΕ ΣΒΑΑ και ορίζεται πως θα γίνεται με βάση τις οδούς και τον σχετικό χάρτη όπως παρακάτω:

 

 

 • Καταργείται από τις επιλέξιμες δαπάνες η προϋπόθεση για τα κτίρια που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ΚΕνΑΚ να καλύπτουν τις ελάχιστες απαιτήσεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕνΑΚ) για κάθε παρέμβαση που υλοποιείται.

Αξιολόγηση

Με το πέρας της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης δημιουργείται κατάλογος με τη βαθμολογική κατάταξη των επενδυτικών σχεδίων. Η αξιολόγηση και η ένταξη στη δράση είναι συγκριτική.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

 1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
 2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
 3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
 4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
 5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.