Νέα | οικοδομικές άδειες

Επιτάχυνση στην έκδοση των οικοδομικών αδειών με νέα τροπολογία

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Επιταχύνεται η διαδικασία για την έκδοση των οικοδομικών αδειών βάσει νέας τροπολογίας που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης στη Βουλή.

Θέμα της τροπολογίας είναι η «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου. Ρυθμίσεις για την άσκηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και την απλούστευση πλαισίου δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση. Βελτιώσεις στην επιμελητηριακή νομοθεσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων». Μέσα από το νομοσχέδιο επιχειρείται η επιτάχυνση της έκδοσης οικοδομικών αδειών από την καθυστέρηση που παρατηρείται επί αιτημάτων. Η εξέτασή τους εκκρεμεί στα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής.

Απαντήσεις για την «ταυτότητα» της αξιολογούμενης ρύθμισης

Ποιο ζήτημα αντιμετωπίζει η αξιολογούμενη ρύθμιση;

Στόχος της ρύθμισης είναι η αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που παρατηρούνται επί αιτημάτων η εξέταση των οποίων εκκρεμεί στα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής.

Γιατί αποτελεί πρόβλημα;

Η καθυστέρηση που παρατηρείται επί αιτημάτων, η εξέταση των οποίων εκκρεμεί στα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις στην έκδοση οικοδομικών αδειών, πρόβλημα το οποίο αποσκοπεί να αντιμετωπίσει η προτεινόμενη ρύθμιση.

Ποιους φορείς ή πληθυσμιακές ομάδες αφορά;

Αφορά ιδιοκτήτες, μηχανικούς, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), και τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής.

Στην κατ’ άρθρο ανάλυση της αξιολογούμενης ρύθμισης για την έκδοση οικοδομικών αδειών:

«Με την προτεινόμενη ρύθμιση που αφορά σε προσθήκη περ. στ στην παρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 4495/2017 σχετικά με τις αρμοδιότητες του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) στόχος είναι η αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που παρατηρούνται επί αιτημάτων η εξέταση των οποίων εκκρεμεί στα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής. Ειδικότερα, εντάσσεται στις αρμοδιότητες του ΚΕΣΑ η γνωμοδότηση επί αιτημάτων τα οποία παραπέμπονται σε αυτό από τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για λόγους επίσπευσης, καθώς, αν και αρχικά είχαν υποβληθεί στο αρμόδιο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.), εκκρεμεί η εξέτασή τους για τουλάχιστον ένα δίμηνο. Η επίσπευση εξέτασης δια της παραπομπής στο ΚΕΣΑ, εφόσον το κρίνει αναγκαίο ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, ζητείται δια αιτήματος από τον ενδιαφερόμενο, στο οποίο πρέπει να αποδεικνύονται η καθυστέρηση εξέτασης και ο λόγος επίσπευσης».

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της τροπολογίας.

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.