Νέα | Εξοικονομώ

Έγκριση για ένταξη 13.696 αιτήσεων στο «Εξοικονομώ»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Την ένταξη 13.696 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ενέκρινε η Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου «Εξοικονομώ», η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία της Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκοκυ.

Πρόκειται για εξέλιξη που δείχνει το δρόμο ώστε να υλοποιηθούν παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών. Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτής της διαδικασίας ανέρχεται στα 370,48 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στον ανωτέρω προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνονται παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και λοιπών δαπανών. Δαπάνες οι οποίες είναι απαραίτητες για την υλοποίηση των έργων.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, η Επενδυτική Επιτροπή ενέκρινε την ένταξη 13.696 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» σε σύνολο 39.909.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της Επενδυτικής Επιτροπής, έχουν υπαχθεί ακόμα 12.579 αιτήσεις, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό άνω των 308,8 εκατ. ευρώ.

Η δήλωση της κ. Σδούκου για την ένταξη αιτήσεων

Σε δήλωσή της η Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ανέφερε ότι:

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η υπαγωγή και των υπολοίπων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”, προκειμένου οι ωφελούμενοι να έχουν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να υλοποιήσουν τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στις κατοικίες τους. Οι δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας, σε πλήρη εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό όραμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αυτό φάνηκε άλλωστε και από τη γενναία πριμοδότηση των δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε.».

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.