Πράσινη Aνακαίνιση

Συχνές ερωτήσεις για την Ανακαίνιση κατοικίας:

Τι είναι η Πράσινη Ανακαίνιση κατοικίας;

Η Πράσινη Ανακαίνιση (γνωστή και ως Ενεργειακή αναβάθμιση) είναι το σύνολο των διορθωτικών επεμβάσεων που κάνουμε στο κτίριο σας με σκοπό να το θωρακίσουμε  από τις ενεργειακές απώλειες που έχει και σας κοστίζουν χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι μειώνουμε τα έξοδα ψύξης – θέρμανσης που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος της ενεργειακής κατανάλωσης μιας ελληνικής κατοικίας (60% της συνολικής κατανάλωσης δαπανάτε για τη θέρμανση των κατοικιών).

Γιατί είναι αναγκαία η Πράσινη Ανακαίνιση;

Η πλειοψηφία των ελληνικών κατοικιών είναι παλιά κτίρια κατασκευασμένα πριν το 1980. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν επαρκή θερμομόνωση, διπλά τζάμια, θερμομονωτικά κουφώματα ή έχουν παλαιό σύστημα θέρμανσης κ.λ.π. Κατοικώντας σε ένα τέτοιο κτίριο ξοδεύετε πολλά περισσότερα χρήματα για να το θερμάνετε ή να το ψύξετε από ότι θα δαπανούσατε εάν κατοικούσατε σε ένα καινούργιο ή ενεργειακά αναβαθμισμένο σπίτι. Ωστόσο, με τις κατάλληλες εργασίες μπορείτε να μειώσετε δραστικά τα έξοδά για θέρμανση και ψύξη. Για παράδειγμα, ένα καινούργιο κτίριο 100τμ χρειάζεται κατά μέσο όρο ετησίως 300-500lt πετρέλαιο θέρμανσης (περίπου 350€), ενώ ένα παλιό κτίριο, ίδιας επιφάνειας καταναλώνει κατά μέσο όρο ετησίως 2500lt (περίπου 1750€). Βλέπουμε δηλαδή ότι η πράσινη ανακαίνιση ενός παλιού κτιρίου μπορεί να εξοικονομήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και είναι μια επένδυση που θα αποσβεστεί μόλις μέσα σε  3 έως 5 χρόνια. Επικοινωνήστε μαζί μας και σε μια μόνο επίσκεψη στο σπίτι σας θα σας ενημερώσουμε για τις επεμβάσεις που πρέπει να κάνετε στο κτίριο σας και θα αναλάβουμε τη διεκπεραίωση τους.

Ποια είναι τα στάδια της Πράσινης Ανακαίνισης;

Τα στάδια της Πράσινης Ανακαίνισης είναι:

 • Ενεργειακός έλεγχος του κτιρίου
 • Μελέτη Πράσινης Ανακαίνισης
  • Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας
  • Κοστολόγηση των ενεργειακών επεμβάσεων
  • Χρόνος απόσβεσης των επεμβάσεων
 • Υλοποίηση της Πράσινης Ανακαίνισης
  • Κατασκευή/υλοποίηση επεμβάσεων
  • Εγγύηση καλής εκτέλεσης
  • Νέος ενεργειακός έλεγχος
 • Τεχνική έκθεση που περιγράφει τη νέα ενεργειακή κατάσταση του κτιρίου – έκδοση Ενεργειακού Πιστοποιητικού αν το επιθυμείτε

Γιατί να επιλέξετε την ENERGYCERT;

Η energycert προσφέρει εγγυημένες και ολοκληρωμένες λύσεις Πράσινης Ανακαίνισης. Στόχος μας να σας απαλλάξουμε από το άγχος να επιλέξετε το σωστό συνεργείο, οικονομικά και ποιοτικά υλικά και γενικότερα την ιδανικότερη λύση για εσάς και τις ανάγκες σας. Αναλαμβάνουμε το σύνολο των εργασιών, ακολουθώντας πάντα την πελατοκεντρική αντίληψη μας για την εκπλήρωση των δικών σας αναγκών και παίρνοντας πάντα υπόψη μας το κεφάλαιο που μπορείτε να δαπανήσετε.

 • Αναλαμβάνουμε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.
 • Σας ενημερώνουμε για τα διαθέσιμα κρατικά ή ιδιωτικά προγράμματα χρηματοδότησης (π.χ. Εξοικονομώ κατ’οίκον, πράσινα δάνεια) και αναλαμβάνουμε εξολοκλήρου να οργανώσουμε και να καταθέσουμε το φάκελο σας.
 • Εντοπίζουμε τις ενεργειακές επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο κτίριο σας.
 • Ένα από τα συνεργαζόμενα με την εταιρία μας συνεργεία θα αναλάβει όλες τις κατασκευές.
 • Επιβλέπουμε τις κατασκευαστικές διαδικασίες.
 • Μετά το πέρας των εργασιών διεξάγουμε εκ νέου δωρεάν ενεργειακό και θερμογραφικό έλεγχο για να  σας ενημερώσουμε για τη νέα ενεργειακή κατάσταση του κτιρίου σας, για να εγγυηθούμε ότι πετύχαμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και για την καλή εκτέλεση των επεμβάσεων.
 • Δίνουμε νέα ποιότητα στη ζωή σας μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα και βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης μέσα στο κτίριο σας.

Θα ξέρω πριν την ολοκλήρωση της Πράσινης Ανακαίνισης πόσο θα μου κοστίσουν οι εργασίες και το ποσοστό της εξοικονόμησης;

Η energycert συντάσσει για εσάς το  ενεργειακό πλάνο της αναβάθμισης του κτιρίου σας. Στο ενεργειακό πλάνο καταγράφονται οι  απαιτούμενες παρεμβάσεις εξοικονόμησης, ο βαθμός εξοικονόμησης που προκύπτει για κάθε παρέμβαση, το διάστημα απόσβεσης της επένδυσης, το κόστος, ο προγραμματισμός των εργασιών καθώς και η λειτουργική αναγκαιότητα υλοποίησης της παρέμβασης.

Ποιες είναι οι ενεργειακές επεμβάσεις;

Στα υπάρχοντα κτίρια πριν γίνει οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση, κυρίαρχο ρόλο στην εξοικονόμηση ενέργειας παίζει η θερμομόνωση (θερμομόνωση τοιχοποιίας, δώματος ή κεραμοσκεπής) του κτιρίου. Ένα κτίριο που δεν είναι σωστά μονωμένο, έχει πολύ μεγαλύτερες ανάγκες για ψύξη και για θέρμανση από ένα κτίριο που είναι σωστά μονωμένο. Η απώλεια θερμότητας το χειμώνα και η υπερθέρμανση το καλοκαίρι είναι αποτέλεσμα κατά ένα 50% των τοίχων, των οροφών και των πατωμάτων και κατά ένα 25 % των κουφωμάτων. Άλλες παρεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε υφιστάμενα κτίρια είναι:

 • Αντικατάσταση κουφωμάτων (πόρτες, παράθυρα)
 • Αναβάθμιση συστημάτων ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης
 • Εισαγωγή συστημάτων σκίασης
 • Αναβάθμιση των συστημάτων φωτισμού και των ηλεκτρικών συσκευών
 • Αντικατάσταση τζαμιών

Ποια είναι τα οφέλη της Πράσινης Ανακαίνισης;

Τα οφέλη της πράσινης ανακαίνισης είναι:

 • Μικρότεροι λογαριασμοί ρεύματος και αύξηση της αποταμίευσης ενέργειας. Μπορεί να εξασφαλιστεί έως και 30% μικρότερος λογαριασμός ρεύματος.
 • Βελτίωση των συνθηκών διαβιώσεις μέσα στο κτίριο (εξασφάλιση καλύτερης θερμοκρασίας, λιγότερης υγρασίας, κ.τ.λ.) κάτι που είναι ευεργετικό για την υγεία των ενοίκων.
 • Αύξηση της εμπορικότητας και της αξίας μεταπώλησης του κτιρίου.
 • Αποκαλύπτονται κρυμμένα προβλήματα.
 • Προστασία του περιβάλλοντος. Μείωση των εκπομπών CO2.
 • Η πράσινη ανακαίνιση είναι μια ασφαλής επένδυση που εξασφαλίζει σίγουρο οικονομικό κέρδος για τον ιδιοκτήτη του κτιρίου. Ιδιαίτερο σημαντικό όφελος, αν αναλογιστεί κανείς την οικονομική κατάσταση της χώρας σε συνδυασμό με την αυξανόμενη τιμή των ορυκτών καυσίμων.

Τι προσφέρει η θερμομόνωση του κτιρίου;

Η ολοκληρωμένη θερμομόνωση των τοίχων, των κολώνων και των τοιχίων συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Αποτελεί ουσιαστική δράση για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη θωράκιση του κτιρίου. Μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας από 35 έως 60%. Επιπρόσθετα, απαλείφει τις ζημιές από υγρασίες και μούχλες προστατεύοντας τόσο το κτίριο αλλά και βελτιώνοντας τις συνθήκες θερμικής άνεσης των χρηστών και την υγεία τους. Επιπρόσθετα, η μόνωση της ταράτσας επιφέρει ενεργειακή εξοικονόμηση από 5-10% και ανακουφίζει τους κατοίκους από την υπερθέρμανση το καλοκαίρι και τις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα. Επίσης, την προστατεύσει από τη διάβρωση και τις καιρικές μεταβολές που σταδιακά τη διαβρώνουν.

Γιατί να αλλάξω τα κουφώματα;

Η αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά (με διπλούς ή ενεργειακούς υαλοπίνακες και θερμομονωτικό πλαίσιο) οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας από 20 έως 25%. Εξαφανίζονται προβλήματα συμπύκνωσης υδρατμών στα παράθυρα, δε χάνεται θερμότητα το χειμώνα  και μειώνεται η υπερθέρμανση του χώρου το καλοκαίρι. Αυξάνεται η αεροστεγανότητα, η θερμομόνωση και η ηχομόνωση.

Γιατί είναι απαραίτητη η αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού;

Η πλειοψηφία των εγκαταστημένων συστημάτων θέρμανσης και ψύξης είναι ενεργοβόρα, είτε λόγω κακής ή ελλιπής συντήρησης είτε γιατί είναι πολύ παλιά συστήματα με χαμηλή απόδοση. Θεωρούνται αποδοτικά όταν  παρέχουν την απαιτούμενη θερμότητα / ψύξη και λειτουργούν οικονομικά και με ασφάλεια. Οι μεγαλύτερες απώλειες σε αυτά τα συστήματα εντοπίζονται:

 • Στην έλλειψη μόνωσης στο δίκτυο διανομής
 • Στην επιλογή εγκατάστασης μεγαλύτερης διάστασης από όσο απαιτείται
 • Στην έλλειψη αυτοματισμών (π.χ. θερμοστάτης, χρονοδιακόπτης)

Μετά από μελέτη, ο ενεργειακός επιθεωρητής της energycert θα σας ενημερώσει για τις εργασίες Πράσινης ανακαίνισης που απαιτούνται και για το εάν κρίνεται σκόπιμη η αντικατάσταση του συστήματος σας με ένα συστήματα υψηλότερης απόδοσης (π.χ. αντλία θερμότητας, κλιματιστικά inverter).

Πως μπορώ να γλιτώσω χρήματα από το ζεστό νερό χρήσης;

Με την εγκατάσταση στην οικία σας ενός ηλιακού θερμοσίφωνα για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης εξοικονομείτε ενέργεια και κερδίζετε χρήματα. Η χρήση της ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος χρήσης της άφθονης ηλιοφάνειας που υπάρχει στην Ελλάδα, περίπου 3000 ώρες το χρόνο. Ανάλογα με την περιοχή, την κατεύθυνση των ηλιακών πάνελ, τη χρήση ζεστού νερού και φυσικά την απόδοση του ηλιακού, ένας ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να καλύψει το 50-90% των ετήσιων αναγκών σε ζεστό νερό.

Φόρμα ενδιαφέροντος για την Πράσινη Ανακαίνιση

 

Αν ενδιαφέρεστε να προχωρήσετε στην Πράσινη Ανακαίνιση του κτιρίου σας ή αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα.

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.