Έργα ανακαίνισης & κατασκευής

Energycert - Ενεργειακή αναβάθμιση διαμερίσματος – Γιόφυρο, Ηράκλειο – Εξοικονομώ Αυτονομώ

Ενεργειακή αναβάθμιση διαμερίσματος – Γιόφυρο, Ηράκλειο – Εξοικονομώ Αυτονομώ

Ενεργειακή Αναβάθμιση

Η Energycert ανέλαβε την ενεργειακή αναβάθμιση διαμερίσματος στο Γιόφυρο Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών έγινε τοποθέτηση θερμοϋγρομόνωσης δώματος. Έγινε εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιΐας, εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με αντλία θερμότητας, τοποθέτηση κλιματιστικών και εγκατάσταση νέου ηλιακού θερμοσιφωνικού συστήματος.

 

Παρεμβάσεις

  • Θερμοϋγρομόνωση δώματος, τοποθέτηση γραφιτούχας εξηλασμένης πολυστερίνης της εταιρείας Ravago με το θερμομονωτικό υλικό RAVATHERM XPS S 300-SL πάχους 7 εκατοστών. Στη συνέχεια δόθηκαν ρύσεις με ελαφρομπετόν για την ομαλή απορροή των υδάτων. Έγινε αστάρωμα με ασφαλτικό γαλάκτωμα και επάλειψη με πίσσα για την προετοιμασία της επιφάνειας για καλύτερη πρόσφυση της ασφαλτικής πολυεστερική μεμβράνης. Η ασφαλτική μεμβράνη είναι βαρέου τύπου, οπλισμένη με πολυεστέρα 180gr και βάρους 6κg /m2 με επικάλυψη λευκής ορυκτής ψηφίδας. H πλήρης επικόλληση της ασφαλτικής μεμβράνης γίνεται με την χρήση φλόγιστρου (ολική  επικόλληση). Τέλος, έγινε εφαρμογή ελαστομερούς μονωτικού υλικού  ακρυλικής βάσης και χρωματισμός της ταράτσας με μονωτικό χρώμα.
  • Θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας, με σύστημα θερμομόνωσης της εταιρίας Vitex με διογκωμένη πολυστερίνη πάχους 7 εκατοστών και τελικό επίχρισμα από έγχρωμο ακρυλικό σοβά. Πριν την εφαρμογή του συστήματος θερμομόνωσης έγινε απομάκρυνση των σαθρών επιχρισμάτων της τοιχοποιίας και επισκευή αυτής όπου απαιτούνταν. Στον τοίχο που ήταν στο όριο του οικοπέδου μας, έγινε εφαρμογή συστήματος εσωτερικής θερμομόνωσης με πετροβάμβακα της εταιρείας Κnauf και γυψοσανίδα και από την εξωτερική μεριά του τοίχου αυτού αντιρηγματική προστασία με πλέγμα και έγχρωμο ακρυλικό σοβά. Έτσι επετεύχθη η πλήρης θωράκιση του κελύφους της κατοικίας.
  • Αντικατάσταση παλαιού λέβητα πετρελαίου με αντλία θερμότητας της εταιρείας MIDEA, ισχύος 12 kW και αυτοματισμοί θέρμανσης με ένα «έξυπνο» θερμοστάτη.
  • Toποθέτηση κλιματιστικών. Στον ενιαίο χώρο της κατοικίας τοποθετήθηκε κλιματιστική μονάδατης εταιρείας Midea, σειρά Prime, inverter 24.000BTU, Α++ / Α+++. Στο χώρο του ενός υπνοδωματίου τοποθετήθηκε κλιματιστική μονάδα της εταιρείας Fujitsu KPCA inverter 9.000BTU, Α++ / Α+++.
  • Τοποθέτηση νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, με συλλέκτη – ταμιευτήρα αποθήκευσης της εταιρείας Cosmosolar επιλεκτικού τύπου, τριπλής ενέργειας για σύνδεση με την αντλία θερμότητας και boiler χωρητικότητας 200 lt τύπου glass.

 

Εκτός από τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας, ακολούθησαν και εργασίες αποκατάστασης:

  • Αποξηλώσεις κατασκευών στο δώμα της κατοικίας, παλιάς υδραυλικής και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.
  • Νέα υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση πριν την εφαρμογή του συστήματος θερμοϋγρομόνωσης.
  • Γκρέμισμα περιμετρικού στηθαίου ταράτσας και κατασκευή νέου.
  • Αντιρηγματική προστασία στηθαίου ταράτσας και εξωστών κατοικίας.
  • Επισκευές σαθρών επιφανειών της τοιχοποιϊας.

 

Φωτογραφίες έργου 

Φωτογραφίες: Νίκος Σκαρτσίλας

Energycert project location icon

Τοποθεσία

Γιόφυρο
Energycert project date icon

Χρονολογία υλοποίησης

2021
Energycert project type icon

Είδος εργασίας

Εξοικονομώ - Αυτονομώ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Aν ενδιαφέρεστε να προχωρήσετε στην Ανακαίνιση του κτιρίου σας ή αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.